HTML

Minden emberen megtörik a világ fénye!

Ma éppen elborultam és muszáj volt leírnom a gondolataimat. De snassz dolog csak magamnak, papírra írni, tegyük közkincsé és adjuk közkézre!

Friss topikok

Linkblog

2011.03.21. 16:38 AndiBogyi

A béka bennünk van

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy általános iskolai szépolvasás verseny, ahol egy induló kislány száját elhagyta a mondat: a béka bennünk van. És milyen igaza volt. Vagy a béke, vagy a béka van bennünk.

Ha nem fáj a világ, ha érzed hogy az élet mégiscsak szép, röviden, ha harmóniában tudsz lenni (legalább ideig-óráig), akkor nem lehet semmiféle békát lenyomni a torkodon.

Akkor nem fogod elhinni az örök-örjöngők semmiféle egyszerű megoldásait. Egyszerű: nem vállalni a felelősséget semmiért, hanem keresni valaki mást, mindig mást, mindig hibásabbat, rosszabbat, színesebbet, kék-szeműbbet vagy feketébbet, hitesebbet vagy hiteltelenebbet és addig foglalkozni a másikkal, amíg a másik világát besározzuk, a sajátunkat pedig elvont tisztaságba vonjuk, legyünk bár bármilyenek.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://imeazenprizmam.blog.hu/api/trackback/id/tr592759452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása