HTML

Minden emberen megtörik a világ fénye!

Ma éppen elborultam és muszáj volt leírnom a gondolataimat. De snassz dolog csak magamnak, papírra írni, tegyük közkincsé és adjuk közkézre!

Friss topikok

Linkblog

2009.06.10. 09:11 AndiBogyi

Gyűlölet 2.

Ezt már egyszer valakinek hosszasan kifejtettem, de hogy fennmaradjon, mint jelentős gondolat:) - és amúgy is kapcsolódik az előző gondolatomhoz -, most szerverre vésem.

Fáj látni, mekkora a tiszteletlenség körös-körül. Hogy (önbecsapó) mechanizmusok alakultak ki, csak hogy a mások iráni tisztelet érzését még csak véletlenül se tudják némelyek felfedezni magukban. Pedig hát mily sérülékeny az az önbecsülés, amely elnyomáson és kivagyiskodáson alapul.

Ahogy én látom: az egyre fiatalabb korosztályok egyre inkább a fanatizmusig tiszteletlenek. És hogy ez miből fakad, abból-e, hogy nem tanulnak tiszteletet, vagy hogy egoizmus tanulnak, az részletkérdés. Véleményem szerint mindenkinek szüksége van rá, hogy néha belelépjenek az egójába, hogy egy kicsit visszakerüljön az igazi világba, ne csak egy szűk szobába legyen bezárva, ahol önnön nagyszerűségét babusgatja.

Nem állítom, hogy elmúlt korok tisztelet-hagyományai mindenestül jók voltak. Nyilván sok embernek megkeserítették az életét az üres és álszent elvárások, és megölték az önállóságot. Nem is azt állítom hogy ezekhez kellene visszatérni. Nem kell senki kora, pozíciója, pénze, stb dolgai előtt meghunyászkodni. Mivel ezek nem valódi értékek, csak külsőségek. De igenis tisztelendő a TUDÁS és a TAPASZTALAT. Na meg egyéb kiegészítő értékek, mint tisztesség, jó ízlés, stb. Sorolhatóak a végtelenségig. Jobban belegondolva sorolandóak is, hiszen legalább én előrébb vagyok, ha végiggondolom a szerintem becsülendő értékeket. Majd.

Visszatérve, valahogy azt látom, hogy a divatos hozzáállás szerint, ha valamit nem értek, vagy egy élet adta lécet túl magasnak találok, akkor meg sem próbálok felnőni hozzá, hanem megsemmisítem. Magas a fal? Lerúgom.

Mennyivel magasztosabb reakció lenne megtanulni átmászni. Nem egóból reagálni, soha az élet semmilyen területén. Nem lenne szükség gyűlölni azokat, akiknek sikerült.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://imeazenprizmam.blog.hu/api/trackback/id/tr401176116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása